Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

Αλβανία: Συγκέντρωση πρόκληση από τους «Τσάμηδες» - Απαιτούν συγγνώμη από την Ελλάδα!




Έξω από την ελληνική πρεσβεία στα Τίρανα φώναξαν συνθήματα και κρατούσαν πλακάτ, που έγραφαν «Τσαμουριά, Γενοκτονία. Δεν ξεχνούμε ποτέ»

Με κάθε τρόπο επιχειρούν οι Αλβανοί να βάλουν το θέμα της Τσαμουριάς στο τραπέζι του διαλόγου που διεξάγουν τα υπουργεία εξωτερικών των δύο χωρών. Αυτή τη φορά επιχείρησαν να το πράξουν με μια συγκέντρωση που πραγματοποίησαν έξω από την Ελληνική πρεσβεία στα Τίρανα η οποία έτυχε και της... σχετικής προβολής στο διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Reuters.



Με τη συγκέντρωση τους αξιωσαν μάλιστα από την Ελλάδα «να ζητήσει συγγνώμη για την εις βάρος τους γενοκτονία και να τους επιτρέψει να επιστρέψουν στις περιοχές» από όπου «εκδιώχθησαν».

Όπως σημειώνει το Reuters, Ελλάδα και Αλβανία έχουν ξεκινήσει συζητήσεις για διάφορα θέματα, συμπεριλαμβανομένων των συνόρων τους (sic) αλλά και τους καθεστώτος εμπόλεμης κατάστασης που δεν έχει ακόμη αρθεί μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Οι συνομιλίες, σύμφωνα με την ίδια πηγή, πρόκειται να καταλήξουν έως τις 8 Απριλίου, ώστε να διασφαλισθεί ότι η Αλβανία δεν θα έχει εμπόδια στο δρόμο της για τις ενταξιακές της διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι «Τσάμηδες», αναφέρει το Reuters, είναι εξοργισμένοι επειδή τα αιτήματά τους συστηματικά παραβλέπονται καθώς και στην ιδέα ότι Αθήνα και Τίρανα μπορεί να απορρίψουν αμοιβαία όρους όπως Τσαμουριά και Βόρειος Ήπειρος.

Μιλώντας στους συγκεντρωμέρνους που βρέθηκαν στο συγκρότημα όπου στεγάζεται η Ελληνική Πρεσβεία στα Τίρανα, ο ηγέτης του Κόμματος των Τσάμηδων, Σφετίμ Ιντρίζι, είπε: Πρώτα θέλουμε μία συγγνώμη για τους χιλιάδες Τσάμηδες που σκοτώθηκαν στα σπίτια τους, και όχι στη μάχη».

«Εμείς οι Αλβανοί της Τσαμουριάς δεν θέλουμε εκδίκηση , δεν θέλουμε αλλαγή συνόρων, θέλουμε μία συγγνώμη ώστε να μπορούμε να τους συγχωρήσουμε, και οι δύο λαοί να ζήσουν ειρηνικά και να μπορέσουμε να επιστρέψουμε.

«Θέλουμε να γυρίσουμε στα σπίτια μας, να ανακτήσουμε το στάτους που είχαμε προτού βιαίως απομακρυνθούμε. Δεν απαιτούμε τις περιουσίες μας, θέλουμε την πατρίδα μας και η πατρίδα μας είναι η Τσαμουριά», δήλωσε ο Ιντρίζι χειροκροτούμενος από το ειρηνικό, όπως αναφέρει το Reuters, πλήθος.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν «Τσαμουριά, Γενοκτονία. Δεν ξεχνούμε ποτέ».


[Πηγὴ]http://www.protothema.gr


(Σχόλιο δικὸ μου) Μιὰ λαϊκὴ ρήση λέει:
«Γύρισαν τὰ πόδια καὶ χτυπᾶνε τὸ κεφάλι»
Ἔτσι τὸ ἔχουμε πάθει καὶ ἐμεῖς μὲ τοὺς Ἀλβανούς.

Ἀντὶ νὰ φωνάζουμε ἐμεῖς γιὰ τὶς σφαγὲς καὶ αὐτὰ ποὺ μᾶς ἔχουν κάνει μέχρι τώρα, βγαίνουν καὶ ἀπαιτοὺν ἐδάφη καὶ νὰ τοὺς ζητήσουμε καὶ συγγνώμη!

Δὲν φτάνει ποὺ ἔχουμε μιὰ ξεφτιλισμένη ξεπουλημένη κυβέρνηση ποὺ δὲν κουνιέται γιὰ τίποτα, ἔχουμε ἕναν λαὸ, ποὺ συνεχίζει ἀκόμα νὰ τοὺς παίρνει γιὰ δουλειὰ, νά κάνει κουμπαριὰ, νὰ τοὺς βάζουμε γιὰ φύλακες (ἄκουσον ἄκουσον) σὲ οικοδομὲς καὶ ἐργοτάξια καὶ αὐτοὶ ἀπὸ πίσω μᾶς ἀνοίγουν τὸν λάκκο μὲ χίλους δύο τρόπους.

Πόση ξεφτίλα ἀκόμα!
Πόσο θὰ ἀνεχόμαστε ἀκόμα! 
«Τριβέλι Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!