Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018

Το καινούργιο «πονηρό»... επιχείρημα για να «φύγει» το όνομα «Μακεδονία» από το αεροδρόμιο


Εν αρχή μας είπαν πως πρέπει να παραδώσουμε το όνομα «Μακεδονία» με την μορφή σύνθετης ονομασίας στα Σκόπια, επειδή «140 χώρες αποκαλούν τα Σκόπια, Μακεδονία».
Τώρα, βγήκε το άλλο! Ξεκίνησε σε άρθρο και αναπαράγεται στα ραδιόφωνα.
«Δεν υπάρχει αερολιμένας «Κρήτη», «Δωδεκάνησος» ή «Ήπειρος», γιατί εθιμικά ονοματοδοτούμε τα αεροδρόμιά μας από τις σελίδες της Ιστορίας μας και όχι της Γεωγραφίας».
Αυτή είναι η καινούρια «προτροπή» στους Έλληνες: Όλα τα αεροδρόμια μας έχουν ιστορικά ονόματα, άρα το αεροδρόμιο πρέπει να επονομαστεί, για παράδειγμα, σύμφωνα με αυτά που γράφονται και ακούγονται, «Κωνσταντίνος Καραμανλής» και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης έχει δίκιο που «διαμαρτύρεται» για την ονομασία.

Λίγα λόγια για το αεροδρόμιο:
Η περιοχή του σημερινού αεροδρομίου χρησιμοποιήθηκε ως «Αεροπορικό Πεδίο» για πρώτη φορά το 1917 με την ονομασία «Μεγάλη Μίκρα». Από το 1919 ως το 1931 (αλλά και μετέπειτα), αποτελούσε το βοηθητικό αεροδρόμιο του μεγάλου στρατιωτικού αεροδρομίου του Σέδες. Το Μάιο του 1938 άρχισαν τα έργα για την κατασκευή πολιτικού αεροδρομίου στην Μεγάλη Μίκρα, με την ονομασία «Πολιτικός Αερολιμήν Θεσσαλονίκης».

Το 1943-44 το αεροδρόμιο βομβαρδίστηκε από τους Άγγλους και το 1948 τελείωσαν οι εργασίες αποκατάστασης, ώστε το αεροδρόμιο να  αρχίσει να λειτουργεί πάλι. Το 1956 μετά από διαπραγμετεύσεις με το ελληνικό κράτος, τις ελληνικές αεροπορικές μεταφορές ανέλαβε η ''ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ'' του Αριστοτέλη Ωνάση, στην οποία παραχωρήθηκε και το αποκλειστικό προνόμιο εκμετάλλευσης των αερομεταφορών της χώρας.

Το 1993 η επωνυμία του Αεροδρομίου συμπληρώθηκε και έγινε Κρατικός Αερολιμένας Θεσσαλονίκης «Μακεδονία».

Το γεγονός αυτό ξεκίνησε να χαρακτηρίζεται, τώρα που το Σκοπιανό έχει «φουντώσει», ως «εθνικιστική έξαρση της εποχής» και «εθνική ανασφάλεια».

Αχ, αυτή η κουτοπονηριά μερικών! Τι καλό θα ήταν να χρησιμοποιείται, ενίοτε, προς όφελος και όχι εις βάρος των Ελλήνων!

Η Μακεδονία όμως δεν είναι απλά γεωγραφία, είναι ιστορία, είναι η απαρχή του Ελληνισμού!
Αυτά τα ολίγα!





[Πηγὴ]http://www.el.gr/
«Τριβέλι Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!