Σάββατο 21 Απριλίου 2018

Να πιστεύουμε στις δημοσκοπήσεις ή όχι;



Μόλις εψές είδα στο βρωμοκάναλο των αλαφουζαίων, γνωστό φατσουλίνο των δημοσκοπήσεων, που εξηγούσε στην καθεστωτική κυρία Μπακογιάννη-Κοσσιώνη, ότι ουσιαστικά δεν έχει αλλάξει τίποτα στις εκλογικές προτιμήσεις του πόπολου τους τελευταίους μήνες.

Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων και των ελληνόφωνων ψηφοφόρων συνεχίζει να δίδει τα ίδια πάνου-κάτου ποσοστά στα πολιτικά κόμματα, παρά το γεγονός ότι μετά τα απίστευτα συλλαλητήρια για το σκοπιανό και την υφαρπαγή των δύο στρατιωτικών, θα έλεγε κανείς ότι θα είχε γίνει της τατιάνας, στο σώμα της λούμπεν μικροαστικής τάξης, που ψηφοδοτεί τις καθεστωτικές συμμορίες.
Κι όμως...



Αν δώσουμε βάση στις δημοσκοπήσεις, οι καθεστωτικές πολιτικές συμμορίες φάινονται σαν να μην επηρεάζονται διόλου από την ίδια την πραγματικότητα, σε βαθμό που σε κάμει να φοβάσαι ότι ακόμα και αν οι Τουρκομογγόλοι διαβούν τον Ρουβίκωνα και φτάσουν μέχρι τη Λαμία, το πόπολο δεν θα αντιδράσει ούτε τόσο δα.
Όπως δεν αντιδρούν οι πεθαμένοι...

Και το καίριο ερώτημα είναι...
Να δώσουμε πίστη στους κάθε λογής δημοσκόπους, οι οποίοι μάλιστα εμφανίζονται να συμφωνούν εν γένει στα ποσοστά εκλογικής επιρροής που δημοσιεύουν ή να θεωρήσουμε ότι πάσες οι δημοσκοπήσεις απλώς εφαρμόζουν τις εντολές των καθεστωτικών συμμοριών [ασχέτως χρώματος] και να τους χέσουμε κανονικά;


Η έρευνα της pulse για λογαριασμό των αλαφουζαίων 
[αφού απελυσαν τους καθηγηταδες του Πανεπιστημίου Μακεδονιας -Θρακης]
Δεν διαφερει σημαντικα απο αλλες δημοσκοπησεις που διεξηχθησαν μετα τα μεγαλα συλλαλητηρια  
και την αιχμαλωσια των δυο Ελληνων στρατιωτικων.
Οι ελληνοφωνες μαζες φαινεται σαν να μην εχουν παρει ειδηση 
το που μας οδηγουν οι καθεστωτικες πολιτικες συμμοριες και εξακολουθουν να τις ψηφοδοτουν, 
σαν κουρδισμενα στρατιωτακια...  

Δεν χωράει αμφιβολία ότι οι εταιρείες δημοσκοπήσεων τα "πιάνουν" από τα πολιτικά κόμματα και τους μεγιστάνες των ΜΜΕ, καταρχήν νομίμως και διαφανώς, εφόσον αυτοί ακριβώς είναι οι πελάτες τους. Οι δημοσκοπήσεις δηλαδή που τρώμε στη μάπα από τις οθόνες του ΣΚΑΙ ή του ΣΤΑΡ ή από τις σελίδες των καθεστωτικών κωλοφυλλάδων, δεν διενεργούνται με πρωτοβουλία των διευθυνόντων συμβούλων των δημοσκοπικών εταιρειών αλλά κατόπιν παραγγελίας από αυτούς που πρόκειται να τις πλασάρουν στο πόπολο. Και φυσικά οι διάφοροι αλαφουζαίοι, σαβιδαίοι, βαρδινογιανναίοι, χατζηνικολαίοι και δεν συμμαζεύεται, πλερώνουν αδρά για να παρουσιάσουν μετά στους αποχαυνωμένους τηλεπελάτες τους, τις εκάστοτε προφητείες τους.
Αλλιώς θα ρωτάγανε απλά τον κ. Λεβέντη και δεν θα χρειάζονταν να τους τα τρώνε οι δημοσκόποι.

Κι εξόν από τους χειραγωγούς της πληροφόρησης, παραγγελιές στους δημοσκόπους δίδουν και τα ίδια τα καθεστωτικά κόμματα, για να έχουν μια εικόνα του πως βαδίζουν και με ποιο τρόπο αντιδράνε οι χαχόλοι στα πολιτικά τους κόλπα.
Τώρα βέβαια αυτές τις δημοσκοπήσεις τις κρατάνε κρυφές ή τις δημοσιεύουν μόνον όταν κρίνουν ότι συμφέρουν το κόμμα, διότι ο ρόλος των καθεστωτικών κομμάτων είναι ακριβώς να ξεγελάσουν τους πολίτες.


Είναι λοιπόν φανερό ότι όλες οι δημοσκοπικές εταιρείες εξαρτώνται άμεσα για την επιβίωση τους, είτε από τους γκάγκστερς των ΜΜΕ, είτε από τους αρχιγκάγκστερς των καθεστωτικών συμμοριών.
Αυτό όμως δεν σημαίνει απαραιτήτως και ότι τα "πιάνουν" κάτω από το τραπέζι, για να παρουσιάσουν ντε και καλά τα αποτελέσματα που γουστάρει ο εκάστοτε παραγγελιοδόχος τους.

Αν ήταν έτσι, θα βλέπαμε τεράστιες διαφοροποιήσεις από δημοσκόπηση σε δημοσκόπηση, ανάλογα με το ποιος την είχε παραγγείλει.


Σε μια δημοσκόπηση φερειπείν που θα είχε παραγγείλει το συριζοκάναλο του σαβίδη θα εμφανίζονταν οι ροζ συμμορίτες με ποσοστά κοντά στο 50%, ενώ σε άλλη δημοσκόπηση που θα την είχε παραγγείλει το γαλαζοκάναλο των χουβαροκαιρίδηδων [γνωστό και ως action 24] θα εμφανίζονταν ο Κουλης με ποσοστά κοντά στο 50% και πάει λέγοντας.

Και σε όλες ανεξαιρέτως θα  παρουσιάζονταν η Χρυσή Αυγή να κινείται γύρω στο μηδέν κόμμα κατι!


Αν εξαιρέσουμε όμως κάποιες τέτοιες μάλλον καταγέλαστες δημοσκοπήσεις, που δημοσιεύονται παραδείγματος χάριν, στην "εφημερίδα των συντακτών" ή στις άλλες φυλλάδες του συριζα και δίνουν στη ροζ συμμορία ποσοστά τύπου μαδούρο, οι υπόλοιπες φαίνεται να παίζουν πάνω-κάτω στα ίδια, είτε πρόκειται για την Pulse, είτε για την MRB, είτε για το ΠΜΣ και τα τέτοια...

Συνεπώς, δεν νομιμοποιούμαστε να συμπεράνουμε ότι ολες οι δημοσκοπικες εταιρείες τα πιάνουν και κατω απο το τραπέζι για να δινουν αποτελεσματα αρεστα στους παραγγελιοδόχους τους.


Ύστερα είναι και το άλλο...
Όσο και να θέλουν να έχουν ευχαριστημενους τους πελάτες τους, οι διευθύνοντες σύμβουλοι των μεγάλων δημοσκοπικών εταιρειών, πρέπει να φροντίζουν και για το "καλό όνομα" της εταιρείας τους.
Δεν έχω καμία αμφιβολία παραδείγματος χάριν ότι οι κουμανταδόροι της "Μέτρον Ανάλυσις", παραδείγματος χάριν, θα το ήθελαν παρα πολυ να βγαλουν τη Χρυση Αυγη με ενα ποσοστο κοντα στο 0,00% αλλα αν το καμουν και μετα ο Λαϊκός Συνδεσμος χτυπήσει ένα 10%, δεν θα ξέρουν που να κρυφτούν.


Και το καλό όνομα μιας εταιρείας έρευνας της κοινής γνωμης είναι το πιο πολυτιμο κεφαλαιο της. Διοτι οι εταιρειες αυτες δεν αναλαμβανουν μοναχα πολιτικες δημοσκοπησεις αλλα και ερευνες αγορας ή διαφημιστικης επιρροης, όπου ο πελατης πρεπει να ξερει οτι μπορει να εμπιστευθει την εταιρεια.

Διότι πως να αναθέσει στην GPO παραδείγματος χάριν η εταιρεία Polo μια έρευνα για την απηχηση των νέων σχεδίων της στη νεολαία, όταν προηγουμένως η GPO μπορεί να έχει γίνει ρόμπα διεθνώς, εμφανίζοντας λόγου χάριν τη γαλάζια συμμορία στο 40% και τη ροζ συμμορια στο 5%;

Ασχέτως λοιπον ο ο κ. Θεοδωρικάκος είναι πρώην Κνιτης και νυν συμβουλος του κ. Μητσοτακη, θα το σκεφτει πολυ να καμει μια εξωφρενικη λαθροχειρία σε ενδεχομενη δημοσκοπηση, διοτι κινδυνευει να μην ξαναδει δουλεια απο κανεναν επιχειρηματια στην εταιρεια του.


Και ασφαλώς δεν το συζητάμε για τις κρυφές κυλιόμενες δημοσκοπήσεις που παραγγέλνουν και τις κρατουν μυστικες τα ιδια τα κομματα, διοτι εκει το ζητουμενο ειναι οι μηχανικοι ελεγου των μαζων, όπως ο κ. Θεοδωρικάκος, να ξερουν τι γινεται στην πραγματικοτητα και οχι να κοροϊδεψουν το ποπολο.
Συνεπως εκει οι δημοσκοπικες εταιρειες ειναι ετσι κι αλλιως αναγκασμενες να βγανουν τα αληθινα ποσοστα.
 Ο εικονιζομενος κυριος εχει περασει [ασφαλως] απο την ΚΝΕ και τωρα ειναι συμβουλος 
του γαλαζιου αρχηγου!
Με την εμπειρια του μηχανικου των μαζων που αποχτησε στην δημοσκοπικη εταιρεια GPO,
θα εξηγει στον μελλοντα πρωθυπουργο της δυσμοιρης Ελλαδος, πως να ξεγελάει το ποπολο.
Η ΚΝΕ ξέρετε είναι σαν στρατός
Οι καλυτεροι μηχανικοί ελέγχου του νου εχουν υπηρετησει εκει τη θητεια τους


Τωρα βεβαια είναι προφανές ότι ο εκάστοτε παραγγελιοδόχος μιας δημοσκοπικής έρευνας, θα έχει κάπως ευνοϊκότερη μεταχείριση από τους πολιτικούς του αντιπάλους, ωστόσο αυτή θα είναι σχετικά μικρής έκτασης και μπορεί να ελεγχθεί σε αντιπαραβολή με άλλες δημοσκοπήσεις, που τις έχει παραγγείλει άλλη πολιτική συμμορία.

Γι αυτό θα δείτε παραδείγματος χάριν σε δημοσκοπήσεις που τις προβάλλουν κάτι ροζουλιά ημιπουστοκάναλα, να εμφανίζεται η Χρυσή Αυγή με κουτσουρουμένα ποσοστά [συνήθως γυρω στο 5%] ώστε να μην τρομαζουν οι γκέουλοι και οι καραλεσβίες από την άνοδο της, ενώ σε άλλα ίσως πιο σοβαρά καθεστωτικά κανάλια, μπορεί να την δείτε κοντά στο 9%, που και πάλι είναι κουτσουρεμένο.

Ασφαλώς σε όλες σχεδόν τις δημοσκοπήσεις, θα παρατηρήσετε ότι το γνωστό ανέκδοτο, που ονομάζεται ΚΙΝΑΛ [της Φώφης δηλαδή] επιβάλλεται να παρουσιάζεται ως τρίτο κόμμα, έστω και αν η διαφορά που του δίνουν από τη Χρυσή Αυγή είναι στο 0,5%, με ποσοστό στατιστικού λάθους το 3%!


Τέτοιου είδους λαθροχειρίες όπως ακριβώς αυτή, όπου υποχρεωτικώς σε όλες τις καθεστωτικές δημοσκοπήσεις τρίτο κόμμα πρέπει να εμφανίζεται το ΚΙΝΑΛ, ασχέτως αν βάσει του στατιστικού λάθους δεν μπορεί να γίνει εκτιμηση, είναι οι συνηθέστερες τις οποίες εφαρμόζουν οι δημοσκοπικές εταιρείες.

Γι αυτό άλλωστε πέφτουν "πάντα έξω" οσον αφορα τα ποσοστα της Χρυσης Αυγης και τη θεση του 3ου κομματος, οπως ειχαν πεσει εξω και τοτε που οι ντιρεκτιβες ελεγαν να προβαλλεται ως τριτο κομμα το Ποταμι.

Προκειται ασφαλως για λαθροχειριες μικρης εκτασης, που ωστοσο εχουν τη σημασια τους, διοτι σε μικρες διαφορες και μαλιστα κατωτερες του στατιστικου λαθους, η σφαλερη εντυπωση που δινεται στον μεσο ψηφοφορο, με το πρωην ΠΑΣΟΚ στην 3η θεση λογου χαριν, παρασυρει αρκετους ελληνοφωνους ημιηλιθιους, στο να πανε να ψηφισουν ΚΙΝΑΛ [ή αλλα παρομοια πολιτικά ανεκδοτα]

Τέλος να σημειώσω και το γεγονός ότι τα τελευταία χρονια και κυρίως στο εξωτερικό, φαίνεται σαν να έχουν χάσει τον έλεγχο οι δημοσκοπικές εταιρείες, βγαζοντας ποσοστά που μετά τις εκλογές απέχουν τραγικά από την πραγματικότητα.


Και δεν αναφέρομαι τόσο στην περίπτωση των τελευταίων αμερικάνικων εκλογών, πρώτον διότι κατά του Προέδρου Τραμπ είχαν συνασπιστεί όλες οι υαινες του πλανήτη και συνεπως οι δημοσκοπικες εταιρειες αναγκαστηκαν να παιξουν το παιχνιδι τους, επι ποινη ισως και θανατου κι απο την αλλη, η απόσταση που χώριζε τα προεκλογικά δημοσκοπικά ευρήματα από τα πραγματικά εκλογικά αποτελέσματα, δεν ήταν πολύ μεγάλη, σε απόλυτους αριθμούς ψήφων, στους οποίους ως γνωστόν η Χιλαρυ ειχε ερθει οριακα πρώτη.

Αναφέρομαι όμως σε δραματικά στατιστικά λάθη που συνέβησαν σε άλλες ευρωπαϊκες χώρες, όπως στη Βρετανία ή στην Αυστρία, όπου τα δημοσκοπικά ευρήματα φαίνονταν να παίζουν το παιχνίδι των νεοταξιτών μηχανικών ελέγχου των μαζών - χωρίς αποτέλεσμα όμως.


Εδώ στην Ινδογρεκία πάντως δεν υπήρξαν ως τώρα περιπτώσεις τόσο κραυγαλέας αντίθεσης δημοσκοπήσεων και πραγματικότητας, για να πούμε ότι οι εγχώριοι μηχανικοί ελέγχου των μαζών έχουν χάσει το παιχνίδι. Ίσα-ίσα, θυμάμαι ότι στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, οι στατιστικές έδιναν εξαρχής την πρωτιά στους Μπουτάρη-Καμίνη, πράγμα που είχε ξενίσει αρχικά το πόπολο, που τους είχε μάλλον ξεγραμμένους.

Στη συνέχεια όμως επαληθεύτηκαν με σχετική επιτυχία οι δημοσκοπικές προβλέψεις και κουφαθήκαμε άπαντες, βλέποντας να ξανακερδίζουν τις δημαρχίες οι πλέον βαμμένοι εθνομηδενιστές, ανθέλληνες και μεταναστόκαυλοι δήμαρχοι, όλων των εποχών!


Τα ίδια θα μπορούσα να σας πω και για τα νησιά, που δέχτηκαν τα μεγάλα κυματα λαθροεισβολεων και λαθρεποικων το περσινο καλοκαιρι και ολοι περιμεναμε οτι θα πατωναν οι κοκκινοι συμμοριτες, ωστοσο οι δημοσκοπικες προβλεψεις εδειξαν οτι οι ντοπιοι, μαλλον γουσταρουνε που μπαινουν στα σπιτια τους και τους γαμανε οι λαθροεισβολεις, παρα να αντιδρασουν!
Και -δυστυχως- επεσαν μεσα!



Αλλος ενας αριστερος αστερας της λαϊκης εξαπατησης, τον καιρο που μεγαλουργουσε στο ΜΕΓΑ

Εν τέλει λοιπόν, πρέπει να πιστεύουμε τις δημοσκοπήσεις ή όχι;

Προσωπική μου άποψη [και δη άποψη ενος μαθηματικου, που γνωριζει λιγα πραγματα για στατιστικη] ειναι οτι σε γενικες γραμμες πρεπει να τις πιστευουμε!

Αν εξαιρέσουμε βεβαιως καποιες καταγελαστες "ερευνες" που δημοσιευουνται κυριως σε αριστερα μέσα, η τωρινη εικονα που μας διδουν οι περισσοτερες δημοσκοπησεις φρονω οτι ειναι κοντα στην πραγματικοτητα.


Μαλιστα θα σας ελεγα οτι σχεδον ολες οι δημοσκοπησεις καταγραφουν τη σημαντικη ανοδο της Χρυσης Αυγης, ασχετως αν τις "τρωνε" συστηματικα γυρω στο 2%, εμφανιζοντας την ελαχιστα κατω απο τη γελοιογραφια των ΚΙΝΑΛ.  


Όπως επισης καταγραφουν και την ανερχομενη εκλογικη επιρροη του ΛΑΟΣ και της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, που παρα τις ιδιομορφιες, τις ιδιορρυθμιες και την πολυ αμφιβολη εθνικιστικη συνεπεια των αρχηγών τους, δεν παυουν να ειναι κομματα που μπορούν να υφαρπαξουν ψηφους απο τη Χρυση Αυγη, πραγμα που αποτελει και τον απωτερο στοχο οσων τα προβαλλουν.



Συνεπως η καταγραφη τους στις δημοσκοπησεις φανερωνει αν μη τι αλλο, τον τρομο του καθεστωτος για την ανοδο του μονου αυθεντικου λαϊκου κινηματος, που καμει τους εγχωριους εργολαβους της ελληνικης γενοκτονιας να τρεμουν...
              
Δυστυχως αδερφια μου οι δημοσκοπησεις μας λεγουν πανω-κατω την αληθεια, για τη σημερνή απαθεια των ελληνοφωνων μαζων, που ενω βλεπουν νε ερχεται ο διαμελισμος της Ελλαδος, συνεχιζουν τον βαρυ ληθαργο τους, δινοντας με απίστευτη ελαφρότητα την συντριπτικη πλεοψηφία σε πολιτικες συμμοριες, οπως η πρασινοφρουρα της Φωφης, η γαλαζια ορδή και οι κόκκινοι εθνομηδενιστές.


Λυπάμαι αλλά θα πρέπει, όπως είχε συμβει και αλλοτε στην Ελληνική ιστορία, να μας πάρουν πρώτα την Πόλη οι ασιατικές ορδές και μετά να καταλάβουμε το έγκλημα που διέπραξε η γενιά μας... 
         Λυπαμαι αλλα οσο και αν σας αηδιαζει το να τους βλεπετε [και ακομα χειροτερα να τους ακουτε]
θα πρεπει να σφιξετε το στομαχι σας και να τους πιστεψετε.
Σε γενικες γραμμες εκφραζουν σχετικα πιστα την εικονα της εθνικης μας αθλιοτητας
και της ηθικης, βιοφυλετικης και πνευματικης παρακμης των νεοελληνων... 

[Πηγή] http://panusis.blogspot.gr/
 «Τριβέλι Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!